Orientering og ferie, 13.-17.juli 2016

Velkomen til Fjord-O 2016 I Stryn og Ålesund! Emblem IL, Ålesund, og IL Veten, Stryn, ynskjer velkommen til Fjord-O vest 2016, tidlegare kjent som Nordvestgaloppen. Løpa går i nokre av dei mest spektakulære orienteringsterrenga i FjordNorge, under slagordet: «med utsikt til fjorden».   Fjord-O vest er ein fire dagars konkurranse over fem dagar, med samanlagt premiering. Tre av løpa er mellomdistanse og  eit løp som langdistanse.   Stryn og Ålesund har mange spennande attraksjonar for ein…

Read More >>

Resultater dag 4

Resultatene fra dag 4 ligger nå ute, og det gjør også sammenlagtresultatene. Vi takker alle deltakere som var med i Fjord-O og håper (og tror) alle var fornøyd med det sportslige tilbudet, samt opplegget vi ordnet til på samlingsplass. Nå ønsker vi neste års arrangør i nord lykke til med Fjord-O, før det på ny blir arrangert i vest. Noen bilder fra dag 4 ved å lese mer….

Read More >>

Klar for dag 4

Vi ønsker velkommen til dag 4 – I dag venter det absolutt fineste terrenget – småkuperte med gammmel spredt furu og godt sikt tilnærmet overalt – mye nedover siden start er lagt høyt. Husk at 3 av 4 løp teller, fortsatt mye å kjempe for! Vi legger ut løype 14 (nybegynner), det viser mye av kartet, samt start som er rett opp fra samlingsplass.

Read More >>

Resultater dag 3

Resultater fra dag 3 er nå publisert på Eventor. Det ble en lang dag da det var utfordrende terreng, hvorpå det ble en del venting på de siste løperene ute i skogen. Vi har nå også delt løypene.

Read More >>

Arena dag 3 og 4

Nå venter en intim fin arena vi virkelig er frem til å velkomme løperene til. Alt er nå klart til innrykket lørdag, og arrangørene mener bestemt at terrenget selvfølgelig er noe av det fineste en vil finne i Norge – bilder av arena ved å lese mer…

Read More >>

Transport av telt lørdag

Vi tilbyr transport av telt fra parkering til arena på lørdag for å gjøre anmarsjen litt enklere. Det er ca 1.5 km å gå – første halvdel på asfalt, så stigning på grus. Det er en snarvei halvveis opp i bakken en kan spare 2-300 meter på. Vi kjører telt opp kl 1400 – de må være levert ved innkjøringen til selve parkeringsplassen en blir tildelt innen kl 1400.  

Read More >>

Fjord-O forflytter seg

  Vi har nå hatt to flotte dager i Nordfjord Fritidsarena, og arrangementet forflytter seg nå til Ålesund og Emblemsfjellet. En suveren arena, hvor det bare var blide fjes å se og vi oppsummerer litt de to første dagene.

Read More >>

Resultater dag 2 offentliggjort

Vi har nå lagt ut resultater fra Dag 2 på Eventor, stor takk til Bjarte Dyngeland – EQTIMING – som guidet oss gjennonm SQL-script for å endre databasen. Flerdagersløp har visst i lengre tid ikke fungerte mot Eventor!

Read More >>

Tips etter dag 1

En god del løpere fikk «ikke godkjent» ved stempling i mål fordi de hadde glemt å legge brikke på startenhet/nullenhet – det skapte mye ekstraarbeid som gjorde at resultater kom seint. Vi ber om at alle legger brikke på startenhet 5 sekunder før de tar kart.

Read More >>

Resultater dag 1

Resultatene fra dag 1 ligger nå ute på Eventor. Det er dessverre en feil kobling mellom Etiming og Eventor som gjør at klubbikon blir feil.

Read More >>

PM

PM vil ligge i lagsposene som lagleder kan hente på løpskontoret ved ankomst. Der får du også kart til de under 12 år, leiebrikker og kan gjøre endringer. PM ligger også på Eventor – anbefaler en leser den.

Read More >>

LØST: Tekniske problemer Eventor

Nå løst. Det har siste uker vært tekniske problemer i Eventor, og vi har ikke lykkes å laste opp startlister som har vært klar siden onsdag. Vi håper de kan lastes opp innen dagen – vi har nå lagt ut .PDF fil med startlister som backup. Startnummer er trykket med alle starttider.

Read More >>

Etterpåmeldinger barn

Det har dessverre vært en beklaglig feil i klassetilbudet vårt og vi vil godta påmelding fra barn helt frem til løpsdagene. Vi har ikke hatt tilbud om N-åpen, men derimot H/D10 som var tilsvarende N-åpen. Vi gjør oppmerksom på at H/D10 er en N-løype som skrevet i innbydelsen.

Read More >>

Sammenlagtpremiering Fjord-O

I klasser som har sammenlagtpremiering har vi fått laget et unikt produkt! Det blir nok både første og siste gang en ser dette produktet på markedet. Vi har faktisk reist helt til Mongolia for å få dette produsert!

Read More >>

Treningskart under Fjord-O

Det vil bli anledning til å trene på kart med poster i terrenget både i Stryn og i Ålesund. Vi legger opp til at kartene kan lastes ned som .pdf filer samt salg på arena.

Read More >>

I Olav Lundanes sin hage

Vi har tatt en prat med Olav Lundanes som har vokst opp på Eikenosa, det høyesteliggende huset i Ålesund som forøvrig ligger på nabokartet til dag 3. Olav har gitt oss ett innblikk i hans erfaringer med Fjord-O, der han kun var 3-4 år sist Emblem IL arrangerte Fjord-O.

Read More >>

Fristart i N, C og AK

Det er endel spørsmål om starttider, og vi velg er å gå ut før PM og annonsere at alle N, C og AK klasser har fristart alle dager! Vi anser dette å være et svært godt tilbud, da vi i disse klassene har mange løpere som ikke altid er så erfarne – du slipper også å miste din starttid! 

Read More >>

Overnatting i Ålesund

Vi har fått tips om at AirBnB kan være en billig mulighet for overnatting i Ålesund. Dette er privat overnatting, der vi som arrangører ikke tar ansvar for tilbudet. Det ser imidlertid ut som om de er mange muligheter for overnatting i regionen den helga Fjord-O arrangeres.

Read More >>

Oversiktskart Fjord-O 2016

Vi har laget et kart som viser området og de aktiviteter eller severdigheter en kan få med seg. Vi vil oppdatere kartet med mer info frem mot Fjord-O, men det gir allerede nå en god oversikt over muligheter. 

Read More >>

Nye B-klasser

Vi har opprettet nye H/D15-16B og H/D17-20B klasser. Dette er etter nye retningslinjer fra tinget. Klassene finnes nå i Eventor, og vi er behjelpelig med å endre klasse om det skulle være aktuelt – se invitasjon for løypelenger.

Read More >>

Torgeir Strand – Ringrev fra Emblem – nå Fana

Torgeir Strand er oppfostret i arrangørklubben Emblem IL, men har i mange år løpt for Bergensklubben Fana IL. Torgeir var raskt ute med sin påmelding til årets Fjord-O, og deltok både i 1988 og 1992 når Emblem IL sist arrangerte. Fana IL var største klubb under Fjord-O 2014 og har skumle planer også i år. Torgeir har et stort mål som o-løper, noe han vanskelig kan oppnå under årets Fjord-O;…

Read More >>

Påmelding åpner 1. desember

Vi åpner påmeldingen til Fjord-O 2016 allerede 1. desember, dermed kan du sikre deg en svært god pris for deltakelse. Hva med å gi vekk en påmelding til noen du kjenner i julegave? Vi kjører også en konkurranse på våre Facebooksider Fjordo2016

Read More >>

Skåla – Norges lengste motbakke

Turen til Skåla (1848 moh) er ein spektakulær topptur med utsikt over fjord, fjell og isbrear som tradisjonelt er rekna å være den toppturen i Norge med størst høgdeforskjell frå fjord til fjell. På dei gamle hellelagde stiane og steintrappene er det ei kulturoppleving å vandre her, med fantastisk fjord-natur på alle kantar. Du kan overnatte i det karakteristiske tårnet på toppen. Les meir her.

Read More >>

Den vakraste byen i Norge

Ålesund vart kåra til den vakraste byen i Norge av det norske folk i 2007 og av avisa The Times i 2009. Byen har ein dramatisk historie å fortelje. Den stormfulle natta til 23.januar 1904 raste ein frykteleg brann gjennom byen. 850 hus brann ned til grunnen og 10.000 menneske stod huslause igjen. Alt i 1907 vart det reist ein by i jugendstil. Dette er ein av dei mest omfattande…

Read More >>